上海市西藏中路曾名“虞洽卿路”

发布日期:2014-05-06 10:31信息来源:近强科技浏览量:

背景颜色:

接老洋泾浜(今延安东路)西端个河道有南北向个泥城浜,开埠后垃拉搿条浜个东岸修建了滩路。1865年英租界区域路名大改动辰光,迭条滩路拨拉定名为“西藏路”。乃末到了1914年洋泾浜填没辰光,泥城浜同样也淤塞严重,只好也拿伊填脱,跟原来个西藏路一道合辟为大马路,新路仍旧叫“西藏路”,从此以后,这条西藏路成为上海市中心南北向个顶为开阔个干道。  

因地理位置重要,各种门类个商店及多种娱乐场所纷纷到此地开店。其中邪气有名个勿少,比如讲,旅馆饭店有一品香大旅社、爵禄饭店、大中华饭店、东方饭店、大陆饭店等;电影院戏院有大上海大戏院、皇后大戏院、国泰越剧大戏院、国联大戏院等;而顶让人觉着新奇个是,1915年至1918年间,由黄楚九等创办个“新世界游乐场”垃拉静安寺路(今南京西路)口破土而出。游乐场地跨路口南、北两个转角,下面有隧道连垃一道。场次内除脱演出京戏搭地方戏曲以外,还放映电影,而且配有弹子房、溜冰场跟中西餐厅、茶室等设施,“新世界”开创了上海大型游乐场繁荣个方向。更令人震撼个是,1936年海上闻人、宁波人虞洽卿过七十大寿辰光,垃拉上海旅沪宁波人经反复选择后,大胆个向当局提出拿“宁波同乡会”所在个西藏路改名为“虞洽卿路”以作永久纪念。租界工部局居然打破界内路名命名惯例,并同意拿迭条邪气有影响个南北干道正式改名为“虞洽卿路”。上海宁波人搭社会各界还特地为伊举行了隆重个庆祝,垃拉当时引起了老大个轰动。  

勿过过了七年,到汪伪时期个1943年,上海租界以西方人命名个路名拨全部改为以中国各地个地名命名,垃拉迭一过程中,搿条以人名命名个“虞洽卿路”也一道拨拉改脱,仍旧恢复了老早个“西藏路”旧称。到1945年抗战胜利后,乃末再拨定名为“西藏中路”。  


分享到:
0
Produced By 大汉网络 大汉版通发布系统